Direct naar de inhoud

Op de wereld om elkaar te helpen

Op de wereld om elkaar te helpen

Veel mensen voelen zich machteloos door falende systemen en crises zoals klimaatverandering, migratie, armoede en ongelijkheid. Samen kunnen we deze problemen aanpakken! Laten we onze onmacht omzetten in daadkracht en actief werken aan een betere wereld.

Actuele onderwerpen

  • Geef warmte aan dakloze mensen in Nederland

    Het aantal dakloze mensen in Nederland blijft toenemen. Ook deze winter zullen duizenden mensen noodgedwongen buiten slapen. Onmenselijk in de koude winter en ondenkbaar in een land als Nederland. Met jouw donatie geef je warmte, zorg en aandacht aan iemand in jouw omgeving, en samen zetten we ons in voor een einde aan dakloosheid.

  • Nalaten aan een goed doel

    U denkt erover na om een deel van uw erfenis te schenken aan een goed doel. Zo kunt u een blijvende positieve impact hebben op de samenleving en de wereld. En uw persoonlijke waarden doorgeven aan toekomstige generaties. Ook betaalt u op deze manier geen belasting over dit deel van de erfenis. Maar hoe werkt nalaten aan goede doelen eigenlijk?

  • samen in actie voor slachtoffers conflict Midden-Oosten

    Al een jaar lang lijden mensen in het Midden-Oosten onder het hevige geweld. Hulpverleners van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 werken de klok rond om mensen te helpen met medische zorg, hulpgoederen en tijdelijk onderdak. Giro555 roept Nederlanders op: sla de handen ineen voor iedereen in het Midden-Oosten die afhankelijk is geworden van noodhulp.

Kijk niet weg, kijk om

Heb jij onze nieuwe spot al gespot? Met de campagne KIJK NIET WEG, KIJK OM roepen we iedereen op om samen te werken aan een eerlijke wereld waar we oog hebben voor elkaar.

Op Youtube bekijken opent in een nieuw tabblad

Kijk niet weg, kijk om

Miljoenen mensen ter wereld leven in moeilijke omstandigheden: systemen falen met onrecht, geweld en rampen als gevolg. Kijk niet weg van alle problemen maar kijk ook om. Cordaid helpt. Samen met andere organisaties, overheden en vooral de mensen zelf, werken we aan een leefbare toekomst en een menswaardig bestaan voor iedereen.

Lees meer over het werk van Cordaid

Spring over slider met 6 berichten
  • : Luca’s verhaal: Overleven zonder thuis, strijden voor hoop

    Luca, een 23-jarige student mediavormgeving aan het Mediacollege Amsterdam, heeft een verhaal dat indringender is dan de meeste andere. Hij heeft geen vaste plek, zwerft al jaren van bank naar bank, en moet zich door het leven slaan zonder de stabiliteit van een thuis. Zijn verhaal schetst niet alleen het rauwe bestaan van een jongere die dakloos is, maar ook de emotionele tol van jaren in een onzekere situatie.

  • : Reza’s verhaal: Dakloosheid ervaren in Den Haag

    In de Haagse straten heeft Reza zich in de afgelopen jaren moeten aanpassen aan een werkelijkheid die ver van het zicht van de meeste Nederlanders blijft. Drie jaar lang heeft hij overleefd zonder vaste woonplek, met tijdelijke oplossingen die eerder symbolisch dan structureel waren.

  • : Lala over dakloosheid en een ongrijpbare toekomst

    Lala, nu 51 jaar, leeft sinds 2013 zonder eigen onderdak. Voor hem is het leven op straat een strijd om waardigheid en veiligheid. De jaren waarin hij zich thuis voelde, lijken voor altijd achter hem te liggen. Met zijn gezondheidsproblemen en de uitdagingen van een leven zonder vast adres, wordt elke dag een overlevingsstrijd.

  • : Een menselijk gezicht voor dakloosheid: het verhaal van Carola

    In een wereld waarin dakloosheid vaak wordt gezien als een afstandelijk probleem, vertelt Carola (37) een ander verhaal. Ze woont nu in stabiliteit met haar partner en dochter van zeven, maar nog geen tien jaar geleden was haar situatie allesbehalve zeker. Haar relaas, doorleefd en confronterend, laat zien hoe snel het leven van iemand kan omslaan en hoe complex de weg terug kan zijn.

  • : Susie’s reis door het Nederlandse zorgsysteem en dakloosheid

    In een tijd waarin de wereld langzaam tot stilstand kwam door de pandemie, werden de verborgen crises binnen onze samenleving zichtbaarder. Een daarvan: dakloosheid. Voor Susie (53), begon deze reis onverwachts. Susie had ooit een eigen huis, maar na haar scheiding besloot ze het te verkopen om een nieuwe start te maken.

  • : Marlon’s verhaal: Een stad die hem vreemd is geworden

    Door de Brexit kwam Marlon (56) een jaar geleden vanuit Londen naar Amsterdam, de stad waar hij ooit zijn toevlucht vond. Maar na een leven van ruim veertien jaar in Engeland en drie jaar in Spanje voelt hij zich hier nu verloren. Een gebrek aan zorg, bureaucratische barrières, en een stad die steeds minder medemenselijk aanvoelt: Marlon’s verhaal is een pleidooi voor een andere kijk op dakloosheid in Nederland.

Al 210.000 mensen ontvangen onze maandelijkse nieuwsbrief

Blijf ook op de hoogte van onze projecten en geniet van inspirerende verhalen van de mensen met wie we werken.